ساختار ریدینگ آیلتس

۴٫۸/۵ – (۵ امتیاز)
  

مقدمه

طراحان و ارزیابان آیلتس در بخش ریدینگ به دنبال سنجش مهارت‌های مختلف داوطلبان در خواندن و فهم متون زبان انگلیسی هستند؛ از جمله‌ی این موارد می‌توان به سنجش توانایی داوطلبان در یافتن ایده و مفهوم اصلی متن، یافتن جزئیات، تشخیص نقطه‌نظر و نگرش نویسنده‌ی متن و فهمیدن هدف از نوشتن متن اشاره کرد. همان‌طور که قبلا گفته شد، آیلتس آکادمیک و آیلتس جنرال در دو مهارت ریدینگ و رایتینگ تفاوت دارند در حالی که دو مهارت دیگر: لیسنینگ و اسپیکینگ برای هر دو نوع آیلتس یکسان هستند. برای توضیح و اطلاعات بیش‌تر در مورد تفاوت آیلتس آکادمیک و آیلتس جنرال به مقاله‌ی “آیلتس چیست؟” مراجعه کنید. بر این اساس، به ساختار کلی بخش ریدینگ آیلتس آکادمیک و آیلتس جنرال به طور جداگانه پرداخته می‌شود. بخش مربوط به انواع سؤالات بخش ریدینگ در مورد هر دو ورژن آیلتس صدق می‌کند.

ساختار ریدینگ آیلتس IELTSICAN.com

ساختار ریدینگ آیلتس آکادمیک

ریدینگ آیلتس آکادمیک دارای سه بخش و در هر بخش یک متن بلند آکادمیک وجود دارد. بنابراین در مجموع، سه متن آکادمیک به آزمون‌دهندگان ارائه می‌شود که به دنبال هر متن تعدادی سؤال و مجموعا‌ ۴۰ سؤال وجود دارد. پاسخ تمام سؤالات را می‌توان در داخل متن‌ها و یا بر اساس آنچه در متن گفته شده است، یافت. متن‌ها معمولا از کتاب‌های علمی، مجلات، ژونال‌ها، روزنامه‌ها و یا منابع آنلاین گرفته شده است. زبان نوشتاری آن‌ها به صورتی است که برای خواننده‌ی عام (غیر متخصص در زمینه‌ی مربوطه) نوشته شده و بنابراین قابل فهم است. در صورتی که اصطلاحات تخصصی وجود داشته باشد، تعریف و معنی این اصطلاحات نیز به همراه متن ارائه می‌شود. متون ممکن است در استایل‌های مختلف ارائه شود بدین معنی که ممکن است متن روایتی از واقعه‌ای باشد، یا توصیفی باشد، و یا استدلالی باشد. متون ارائه شده می‌تواند با تصاویر، جدول، گراف و نمودار همراه باشد. کل سه متن روی هم رفته شامل ۲۱۵۰ تا ۲۷۵۰ کلمه هستند. اینفوگرافیک ذیل مهم‌ترین اطلاعات تست ریدینگ آیلتس آکادمیک را نشان می‌دهد.

 

ساختار ریدینگ آیلتس جنرال

 در توضیح ساختار ریدینگ آیلتس جنرال باید گفت که شامل سه بخش است و هر بخش از قبلی تا حدودی سخت‌تر است. این سه بخش عبارتند از: 

در بخش اول، دو، سه و یا تعداد بیشتری متن کوتاه به داوطلب داده می‌شود که راجع به موضوعات روزمره و در واقع راجع به مسائلی است که افراد در زندگی روزمره و عادی در یک محیط انگلیسی زبان با آن‌ها برخورد می‌کنند.

بخش دوم شامل دو متن است در رابطه با کار و مسائل مرتبط با آن از قبیل توصیف مشاغل، پیشرفت در یک شغل خاص، آموزش‌های مرتبط با مشاغل و غیره.

در بخش سوم، تنها یک متن بلند و البته پیچیده‌تر از متون قبلی وجود دارد و در مورد یک موضوع عمومی است.

متن‌های ریدینگ جنرال از کتاب‌ها، روزنامه، مجلات، آگهی‌ و … گرفته شده است و به طور کلی مربوط به موضوعات عمومی، زندگی روزمره اجتماعی و مسائلی است که افراد در یک محیط انگلیسی زبان با آن‌ها برخورد می‌کنند. تعداد سؤالات و زمان اختصاص یافته به این بخش مانند بخش ریدینگ آکادمیک است؛ داوطلبان باید ۴۰ سؤال را در ۶۰ دقیقه پاسخ دهند.

   چند نکته‌ی مشترک در رابطه با ریدینگ آیلتس آکادمیک و آیلتس جنرال

۱- زمان اختصاص داده شده به سنجش مهارت ریدینگ ۶۰ دقیقه است؛ این زمان شامل زمان نوشتن پاسخ‌ها در پاسخنامه نیز می‌باشد و مانند بخش لیسنینگ زمان جداگانه‌ای برای نوشتن پاسخ‌ها در پاسخنامه در نظر گرفته نمی‌شود. بنابراین، لازم است دقت کافی در مدیریت زمان به عمل بیاید.

۲- هر پاسخ درست یک امتیاز محسوب می‌شود و بنابراین مجموع امتیاز خام ۴۰ است؛ اگرچه نمره‌ نهایی از تبدیل نمره‌ی خام به نمره‌ی آیلتس در مقیاس ۱ تا ۹ به دست می‌آید.

۳- هم‌چنین، آزمون‌دهندگان باید زمان نوشتن پاسخ‌ها در پاسخنامه به املا و گرامر عبارات دقت نمایند تا خطایی نداشته باشند؛ در غیر اینصورت نمره سؤال مربوطه را نخواهند گرفت و در واقع، پاسخشان غلط محسوب می‌شود.

 انواع سؤالات ریدینگ آیلتس  

۱- سوالات چندگزینه‌ای

Multiple Choice

در این نوع سؤال، آزمون‌دهندگان باید بهترین گزینه را بین ۴ گزینه (A, B, C, or D) انتخاب کنند؛ یا دو گزینه را از بین ۵ گزینه ( A, B, C, D, or E) و یا سه گزینه را از میان ۷ گزینه (A, B, C, D, E, F, or G) انتخاب کنند. مورد اول multiple choice single answer نامیده می شود چرا که فقط یک پاسخ درست وجود دارد. موارد دوم و سوم که دو یا سه پاسخ درست وجود دارد، multiple choice multiple answer نامیده می‌شود چرا که همان‌طور که از اسم آن بر می‌آید در این گونه سؤالات چند پاسخ درست وجود دارد.  در تمام این حالت‌ها، آزمون‌دهندگان باید بهترین گزینه یا گزینه‌ها را از بین گزینه‌های موجود و بر اساس متن ریدینگ انتخاب کنند. حرف مربوط به پاسخ یا پاسخ‌های انتخاب شده باید در پاسخنامه نوشته شود. 

صورت سؤال چند گزینه‌ای علاوه بر سؤال کامل،  می‌تواند به صورت تکمیل جمله (sentence completion) باشد؛ بدین صورت که بخش نخستین جمله داده می‌شود و آزمون‌دهندگان باید از بین گزینه‌های موجود گزینه‌ای را که به بهترین نحو جمله را کامل می‌کند، انتخاب کنند. این نوع سؤال چند گزینه‌ای multiple choice sentence completion نامیده می‌شود. نوع دیگری از سؤال چند گزینه‌ای نیز وجود دارد که multiple choice passage heading نامیده می‌شود. در این نوع سؤال همان‌طور که از اسم آن بر می‌آید از آزمون‌دهندگان خواسته می‌شود تا از بین گزینه‌های موجود بهترین عنوان یا heading را برای متن انتخاب کنند. 

نکته‌ی قابل توجه این که ترتیب سه نوع اول سؤالات چند گزینه‌ای بر اساس ترتیب اطلاعات داخل متن است یعنی پاسخ سؤال اول در متن قبل از پاسخ سؤال دوم قرار گرفته است و به همین ترتیب پاسخ بقیه‌ی سؤالات در متن یافت می‌شود. این نوع سؤالات لوکال (local) نامیده می‌شود و به ترتیب اطلاعات داده شده در متن داده می‌شوند. بنابراین، در صورت یافتن پاسخ سؤالی در متن می‌توانیم مطمأن باشیم که پاسخ سؤال قبلی، قبل از آن قسمت و پاسخ سؤال بعدی، بعد از آن قسمت یافت می‌شود. آخرین نوع سؤال چند گزینه‌ای یا همان multiple choice passage heading از نوع گلوبال (global) است. سؤالات گلوبال ترتیب خاصی ندارند مانند این سؤال چند گزینه‌ای که باید بر اساس ارزیابی از کل متن پاسخ آن را یافت. به طور کلی، سؤالات گلوبال در هر جایی از متن یافت می‌شوند. 

به طور کلی سؤالات چند گزینه‌ای، توانایی آزمون‌دهندگان را در طیف وسیعی از مهارت‌های ریدینگ از فهم ایده‌ی اصلی متن تا فهم جزئیات می‌سنجد. تعداد این نوع سؤال در بخش ریدینگ آیلتس متغیر است. اینفوگرافیک ذیل انواع سؤالات چند گزینه‌ای و مشخصه‌ی اصلی آن‌ها را خلاصه می‌کند.

 

Different Types of Multiple Choice Questions

انواع سوالات Multiple choice IELTSICAN.com

۲- تأیید یا رد کردن اطلاعات: درست، غلط، و اطلاعاتی در این زمینه در متن داده نشده است

 Identifying Information: True, False, Not Given

در این نوع سؤال، یکسری جملات به آزمون‌دهندگان داده می‌شود و از آن‌ها پرسیده می‌شود که آیا این جملات با اطلاعات متن هماهنگ هستند (Do the following statements agree with the information in the text?)؛  آن‌ها باید مشخص کنند که هر کدام از جملات بر اساس متن درست (true)، غلط (false) و یا این که هیچ‌گونه اطلاعاتی در مورد آن در متن داده نشده است (not given). در این نوع سؤال این نکته حائز اهمیت است که تفاوت بین گزینه‌ی غلط یا فالس و داده نشده در متن را بداینم. گزینه‌ی غلط مربوط به زمانی است که جمله بر خلاف اطلاعات داده شده در متن است؛ در واقع، متن اطلاعات متضادی با آنچه که در جمله‌ی مورد سؤال آمده است را ارائه می‌دهد. و گزینه‌ی not given مربوط به زمانی است که متن ریدینگ نه جمله‌ی مورد سؤال را تأیید می‌کند و نه رد می‌کند؛ به عبارت دیگر، متن هیچ‌گونه اطلاعاتی به خواننده در رابطه با تأیید و یا نقض جمله‌ی مورد سؤال نمی‌دهد. نکته‌ی دیگر آن‌که آزمون‌دهندگان برای پاسخ به سؤالات باید به اطلاعات داده شده در متن تکیه کنند و هر گونه اطلاعاتی که خود در زمینه‌ی متن مربوطه دارند را کنار بگذارند و فقط و فقط بر اساس اطلاعات متن به سؤالات پاسخ دهند. این نوع سؤال توانایی آزمون‌دهندگان را در تشخیص جزئیات و نکات خاص اطلاعات متن ریدینگ می‌سنجد. تعداد این نوع سؤال در بخش ریدینگ آیلتس متغیر است.

 ۳- مشخص کردن ادعا و یا نقطه‌نظر نویسنده: بله، خیر، در متن داده نشده

Identifying writer’s views/ claims: Yes, No, Not Given

در این نوع سؤال، یک یا چند جمله به آزمون‌دهندگان داده می‌شود و از آن‌ها خواسته می‌شود تا با توجه به متن و محتوای آن، نظر و یا ادعای نویسنده‌ی متن را تأیید یا رد کنند. به عبارت دیگر، در این گونه سؤال از آزمون‌دهندگان خواسته می‌شود تا به این سؤال پاسخ دهند که آیا هر یک از جملات مورد سؤال با نقطه‌نظر و یا ادعای نویسنده هماهنگ است یا خیر. سؤال به صورت زیر خواهد بود: Do the following statements agree with the views/claims of the writer? در پاسخ، آزمون‌دهندگان باید یکی از سه گزینه‌ی خیر (No)، بله (Yes) و یا اطلاعاتی در این زمینه در متن داده نشده است (Not given) را انتخاب و در پاسخنامه بنویسند. همانند سؤال قبلی، برای این نوع سؤال نیز مهم است که تفاوت بین دو گزینه‌ی No و Not given را بدانیم. No بدین معناست که نقطه‌نظر و یا ادعای نویسنده کاملا مخالف جمله‌ی مورد سؤال است؛ توضیح آنکه در جایی در متن نویسنده نظر یا ادعایی داشته است که در تضاد با آنچه در جمله‌ی مورد سؤال آمده است، قرار می‌گیرد.  Not given بدین معناست که با توجه به متن، نظر یا ادعای نویسنده نه تأیید و نه رد می‌شود. نکته‌ی دیگر آن‌که آزمون‌دهندگان برای پاسخ به سؤالات باید به اطلاعات داده شده در متن تکیه کنند و هر گونه اطلاعاتی که خود در زمینه‌ی متن مربوطه دارند را کنار بگذارند و فقط و فقط بر اساس اطلاعات متن به سؤالات پاسخ دهند. این گونه سؤال، توانایی آزمون‌دهندگان را در تشخیص نظرات و ایده‌های نویسندگان یک متن می‌سنجد؛ بنابراین معمولا برای ریدینگ‌های استدلالی از این گونه سؤال استفاده می‌شود. تعداد این نوع سؤال در بخش ریدینگ آیلتس متغیر است.

۴- مچ کردن (مطابقت) اطلاعات

Matching Information

در این نوع سؤال، یکسری اطلاعات خاص از متن مانند جزئیات، یک مثال، دلیل، مقایسه، توضیح و یا حتی خلاصه‌ای از یک مطلب به آزمون‌دهندگان داده می‌شود و از آن‌ها خواسته می‌شود تا جای آن‌ها را در متن مشخص کنند و سپس حرف مربوط به پاراگرافی که نکته‌ی مورد سؤال در آن یافت می‌شود (هر پاراگراف یک حرف در کنار آن دارد تا از پاراگراف بعدی متمایز شود و برای پاسخ دادن به سؤال از آن استفاده می‌شود.) را در پاسخنامه بنویسند. این گونه سؤالات به ترتیب اطلاعات داده شده در متن طراحی نمی‌شوند؛ به عبارت دیگر، سؤالاتی از این دست، ترتیب اطلاعات متن را دنبال نمی‌کنند. از این گونه سؤال برای انواع مختلف ریدینگ استفاده می‌شود. هم‌چنین، این گونه سؤال دامنه‌ی وسیعی از مهارت‌های ریدینگ را از تشخیص جزئیات تا خلاصه‌ی یک مطلب می‌سنجد. در این زمینه، این نوع سؤال به خصوص توانایی آزمون‌دهندگان را در اسکن کردن متن برای یافتن اطلاعات خاص می‌سنجد. تعداد این نوع سؤال در بخش ریدینگ آیلتس متغیر است.

۵- مچ کردن (مطابقت) عناوین پاراگراف‌ها

 Matching Headings

برخلاف نوع قبلی سؤال که تأکیدش بر یافتن اطلاعات خاص بود، در این نوع سؤال چندین هدینگ به آزمون‌دهندگان داده می‌شود و از آن‌ها خواسته می‌شود تا هدینگ‌ها را با پاراگراف‌ها و یا بخش‌های از متن که با حروف الفبا مشخص شده‌اند، مطابقت دهند. منظور از هدینگ، ایده‌ یا نکته‌ی اصلی یک پاراگراف یا یک بخش از متن است. هدینگ‌ها با اعداد رومی (i, ii, iii, etc,)  شماره گذاری شده‌اند. آزمون‌دهندگان باید شماره رومی مناسب را در باکس‌های مشخص شده در پاسخنامه بنویسند. لزوما تمام پاراگراف‌های یک متن برای این سؤال در نظر گرفته نمی‌شوند و ممکن است فقط تعدادی از آن‌ها مورد سؤال قرار بگیرند. نکته‌ی دیگر آنکه همیشه تعداد هدینگ‌های بیش‌تری نسبت به پاراگراف‌ها وجود دارد ، بنابراین، چند مورد از آن‌ها استفاده نخواهد شد. هم‌چنین، معمولا هدینگ یک یا دو پاراگراف به عنوان مثال از قبل انجام شده و مشخص است تا آزمون‌دهندگان بدانند چگونه باید این تسک را انجام دهند و الگویی داشته باشند. این نوع سؤال، توانایی داوطلبان را در تشخیص ایده و مفهوم اصلی یک پاراگراف می‌سنجد. معمولا این نوع سؤال برای متن‌هایی استفاده می‌شود که پاراگراف‌ها یا بخش‌های آن به لحاظ محتوایی تم مشخص و تعریف شده ای داشته باشد تا بتوان هدینگ آن را مشخص کرد؛ در غیر اینصورت امکان استفاده از این نوع سؤال نیست. تعداد این نوع سؤال در بخش ریدینگ آیلتس متغیر است.

۶- مچ کردن (مطابقت) ویژگی‌ها

Matching Features

در این نوع سؤال مچ کردنی یا جور کردنی، آزمون‌دهندگان باید مجموعه‌ای از جملات یا اطلاعات را با گروهی از ویژگی‌ها تطابق دهند. ویژگی‌ها از متن گرفته شده و با حروف الفبا مشخص شده‌اند. مثال‌هایی از این گونه سؤال عبارتند از: مطابقت دادن یافته‌های پژوهش‌های مختلف با نام محققان آن‌ها، مطابقت دادن ویژگی‌های رفتاری با گروه‌های سنی و مطابقت دادن وقایع با دوره‌های تاریخی. بعضی از ویژگی‌های ذکر شده در متن ممکن است استفاده نشود و یا برعکس بعضی از ویژگی‌های ممکن است بیش از یک بار استفاده شود که در این صورت، در دستورالعمل یا همان صورت سؤال این نکته ذکر می‌شود. این گونه سؤال، توانایی آزمون‌دهندگان را در تشخیص روابط و ارتباط‌های بین اجزاء یک متن می‌سنجد. برای پاسخ به این گونه سؤال، آزمون‌دهندگان باید بتوانند از مهارت‌های اسکیم و اسکن کردن به خوبی استفاده کنند تا بتوانند اطلاعات و جزئیات را در متن مکان‌یابی کنند. لازم به ذکر است که این گونه سؤال به ترتیب اطلاعات داده شده در متن طراحی نمی‌شود. تعداد این نوع سؤال در بخش ریدینگ آیلتس متغیر است.

۷- مچ کردن (مطابقت) جملات پایانی پاراگراف‌ها

Matching Sentence Endings

در این نوع سؤال، قسمت اول یک جمله که بر اساس اطلاعات متن است به آزمون‌دهندگان داده می‌شود و از آن‌ها خواسته می‌شود تا نیمه‌ی پایانی این جمله یا جملات را از بین گزینه‌های موجود انتخاب کنند. تعداد گزینه‌ها از تعداد سؤالات بیشتر است. هم‌چنین، سؤالات به ترتیب اطلاعات داده شده در متن مطرح می‌شوند؛ بنابراین پاسخ سؤال اول قبل از پاسخ سؤال دوم در متن یافت می‌شود. این گونه سؤال با هر نوع متنی می‌تواند استفاده شود. این گونه سؤال توانایی آزمون‌دهندگان را در فهم ایده‌ی اصلی درون یک جمله می‌سنجد. تعداد این نوع سؤال در بخش ریدینگ آیلتس متغیر است.

۸- مچ کردن (مطابقت) دسته‌بندی‌ها

Matching Classification

در این نوع سؤال جور کردنی، دسته‌بندی‌هایی توضیح داده شده در متن به آزمون‌دهندگان ارائه می‌شود و در سمت دیگر، یکسری جملات که توصیف دسته‌بندی‌ها است. آزمون‌دهندگان باید تشخیص دهند هر یک از جملات کدام دسته را توصیف می‌کند و سپس حرف مربوط به آن دسته را در پاسخنامه برای سؤال مورد نظر بنویسند. تعداد این نوع سؤال در بخش ریدینگ آیلتس متغیر است.

۹- کامل کردن جمله

Sentence Completion

در این نوع سؤال، آزمون‌دهندگان باید جملاتی را با استفاده از تعداد کلمه‌ی مشخص از متن کامل کنند و پاسخ خود را در پاسخنامه بنویسند. صورت سؤال مشخص می‌کند که جملات دقیقا با استفاده از چند کلمه باید کامل شوند. این دستورالعمل می‌تواند به صورت عبارت‌های زیر ظاهر شود: ‘NO MORE THAN THREE WORDS AND/OR A NUMBER’ ‘ONE WORD ONLY’ ‘NO MORE THAN TWO WORDS’ اگر آزمون‌دهندگان بیش‌تر از تعداد مشخص شده کلمه برای کامل کردن جملات استفاده کنند، نمره از دست خواهند داد. شماره می‌تواند به صورت عدد و یا کلمه نوشته شود. کلماتی که با خط تیره (Hyphen) به هم وصل شده‌اند، یک کلمه محسوب می‌شوند. کلمه‌های کوتاه و مخفف شده مورد سؤال واقع نمی‌شوند. نکته‌ی دیگر آنکه جملات مورد سؤال به ترتیب اطلاعات متن ظاهر می‌شوند و به همین ترتیب پاسخ آن‌ها نیز به ترتیب در متن یافت می‌شود. این نوع سؤال، توانایی آزمون‌دهندگان را در مشخص کردن مکان جزئیات و اطلاعات خاص می‌سنجد. تعداد این نوع سؤال در بخش ریدینگ آیلتس متغیر است.

۱۰- کامل کردن جدول، نوت، خلاصه، فلوچارت

Summary, Note, Table, Flow-Chart Completion

در این گونه سؤال، از آزمون‌دهندگان خواسته می‌شود تا بخشی را  با توجه به متن کامل کنند. یکی از حالت‌های زیر برای این گونه سؤال امکان پذیر است:

  •      – خلاصه‌ی بخشی از متن که به صورت چندین جمله‌ی مرتبط ارائه می‌شود و بخش‌هایی از آن ناقص است؛
  •      – نوت‌‌هایی از بخش‌هایی از متن که باز هم بخشی از آن ناقص است؛
  •      – جدول که برخی از خانه‌های خالی است و باید توسط آزمون‌دهندگان پر شود؛
  •      – فلوچارت که معمولا به صورت یکسری از باکس‌هایی که از طریق پیکان/فلش به هم ارتباط داده شده‌اند تا ترتیب وقایع را نشان دهند، ارائه می‌شود و برخی از باکس‌های آن خالی است.

پاسخ‌ها لزوما به ترتیب در متن آورده نشده است اما معمولا مربوط به یک بخشی از متن هستند تا کل متن. دو حالت برای پاسخ دادن به این گونه سؤال وجود دارد: یا پاسخ‌ها به صورت لیستی به آزمون‌دهندگان داده می‌شود و آن‌ها باید از بین آن‌ها پاسخ درست را انتخاب کنند و یا پاسخ باید از داخل متن باشد که در این صورت تعداد کلمه‌ی مورد استفاده با استفاده از یکی از عبارت‌های زیر محدود و مشخص می‌شود: ‘NO MORE THAN THREE WORDS AND/OR A NUMBER’ ‘ONE WORD ONLY’ ‘NO MORE THAN TWO WORDS’ اگر آزمون‌دهندگان بیش‌تر از تعداد مشخص شده کلمه برای کامل کردن جملات استفاده کنند، نمره از دست خواهند داد. شماره می‌تواند به صورت عدد و یا کلمه نوشته شود. کلماتی که با خط تیره (Hyphen) به هم وصل شده‌اند، یک کلمه محسوب می‌شوند. کلمه‌های کوتاه و مخفف شده مورد سؤال واقع نمی‌شوند. در صورتی که لیستی از کلمات یا عبارت‌ها ارائه می‌شود تا پاسخ‌ها از بین آن‌ها انتخاب شوند، معمولا تعداد بیش‌تری کلمه و عبارت نسبت به سؤال در لیست وجود دارد. از آنجا که این نوع سؤال بیش‌تر مربوط به اطلاعات دقیق و مشخص است، بیش‌تر برای متن‌های توصیفی استفاده می‌شود. این نوع سؤال توانایی آزمون‌دهندگان را در فهم و تشخیص اطلاعات دقیق و جزئیات و هم ایده‌ی اصلی بخشی از متن می‌سنجد. تعداد این نوع سؤال در بخش ریدینگ آیلتس متغیر است.

۱۱- کامل کردن نمودار

Diagram Label Completion

در این نوع سؤال، آزمون‌دهندگان باید عناوین یک نمودار را که مربوط به یک توصیف داخل متن است،کامل کنند. صورت سؤال مشخص می‌کند که چه تعداد کلمه باید نوشته شود با استفاده از عبارت‌های زیر: ‘NO MORE THAN THREE WORDS AND/OR A NUMBER’ ‘ONE WORD ONLY’ ‘NO MORE THAN TWO WORDS’ اگر آزمون‌دهندگان بیش‌تر از تعداد مشخص شده کلمه برای کامل کردن جملات استفاده کنند، نمره از دست خواهند داد. شماره می‌تواند به صورت عدد و یا کلمه نوشته شود. کلماتی که با خط تیره (Hyphen) به هم وصل شده‌اند، یک کلمه محسوب می‌شوند. کلمه‌های کوتاه و مخفف شده مورد سؤال واقع نمی‌شوند. پاسخ‌ها لزوما به ترتیب در متن آورده نشده است اما معمولا مربوط به یک بخشی از متن هستند تا کل متن. نمودار می‌تواند نوعی از ماشین و دستگاه، بخشی از یک ساختمان و یا هر نوع المنت دیگری باشد که بتوان آن را به صورت تصویری ارائه کرد. این نوع سؤال مربوط به متون توصیفی و متونی است که در آن پروسه‌ای شرح داده شده است. این گونه سؤال توانایی آزمون‌دهندگان را در فهم توصیف یک فرایند همراه با جزئیات و ارائه‌ی آن در قالب یک نمودار می‌سنجد. تعداد این نوع سؤال در بخش ریدینگ آیلتس متغیر است.

۱۲- سؤالات پاسخ کوتاه

Short-Answer Questions

سؤالاتی (که معمولا مربوط به جزئیات است) به آزمون‌دهندگان داده می‌شود و از آن‌ها خواسته می‌شود تا به آن‌ها پاسخ کوتاه بدهند. این گونه سؤال معمولا برای متونی استفاده می‌شود که حاوی جزئیات زیادی است. صورت سؤال مشخص می‌کند که تا چند کلمه برای نوشتن پاسخ مجاز است. آزمون‌دهندگان باید از خود کلمات متن برای پاسخ دادن استفاده کنند. پاسخ‌ها باید با استفاد از کلمه یا عدد در پاسخنامه نوشته شود. باز هم تأکید می‌کنم که آزمون‌دهندگان باید تعدا کلمه‌ی مشخص شده را برای پاسخ دادن رعایت کنند تا نمره‌ای از آن‌ها کسر نشود. شماره می‌تواند به صورت عدد و یا کلمه نوشته شود. کلماتی که با خط تیره (Hyphen) به هم وصل شده‌اند، یک کلمه محسوب می‌شوند. کلمه‌های کوتاه و مخفف شده مورد سؤال واقع نمی‌شوند. سؤالات به ترتیب ارائه‌ی مطالب در متن طراحی می‌شوند و بنابراین پاسخ‌ها هر سؤال نیز به ترتیب در متن یافت می‌شود بدین معنی که پاسخ سؤال اول قبل از پاسخ سؤال دوم در متن آمده است. این نوع سؤال توانایی داوطلبان را در فهم و مکان‌یابی جزئیات و اطلاعات دقیق و مشخص می‌سنجد. تعداد این نوع سؤال در بخش ریدینگ آیلتس متغیر است. انواع سؤالات ریدینگ آیلتس در جدول زیر خلاصه شده است.

IELTS Reading Questions

Multiple Choice single answer



Multiple Choice

Multiple Choice multiple answer

Multiple Choice sentence completion

Multiple Choice passage Heading

Matching Information




Matching

Matching Headings

Matching Features

Matching Sentence Endings

Matching Classification

Sentence Completion




Completion

(Summary Completion (words given, words not given

Note Completion

Table Completion

Flow-Chart Completion

Diagram Label Completion

Identifying Information:
True, False, Not given




Identifying

Identifying writer’s views/claims
Yes, No, Not given

Short-Answer Questions

---

۴٫۸/۵ – (۵ امتیاز)

Subscribe
مشترک شدن برای دریافت
guest
۰ نظرات
Inline Feedbacks
View all comments
4.8/5 - (5 امتیاز)
0 0 votes
امتیازدهی به مقاله
0
Would love your thoughts, please comment.x