سوالات متداول و نکات کلیدی در مورد آزمون آیلتس

در این نوشتار قصد دارم به سوالات متداول و نکات کلیدی آیلتس و پاسخ های آن ها بپردازم. این سؤالات به طور مکرر از سوی داوطلبان آزمون آیلتس پرسیده می شود. در اینجا به تمام آنها پاسخ دقیق داده شده است.

نکات کلیدی رایتینگ آیلتس اسپیکینگ آیلتس ریدینگ آیلتس و لیسنینگ آیلتس

اگر قصد ادامه‌ی تحصیل در خارج از کشور در مقطع کارشناسی و یا تحصیلات تکمیلی را دارید، ماجول آکادمیک گزینه‌ی مناسب است. در صورتی که قصد مهاجرت به یک کشور انگلیسی-زبان و یا یافتن شغل دارید بهتر است برای آیلتس جنرال ثبت‌نام کنید.

بله، آیلتس یک آزمون بین‌المللی است که در آن از تمام لهجه‌های رایج از جمله امریکن، بریتیش، و استرالیایی استفاده می‌شود.

از یک طیف وسعی از موضوعات که مربوط به مسائل آموزشی و علمی در سطح دانشگاهی است، در سنجش مهارت‌های چهارگانه استفاده می‌شود. توجه نمایید که هیچ دانش خاص و تخصصی برای این منظور نیاز نیست بلکه هر آنچه را که داوطلبان برای پاسخگویی احتیاج دارند در خود سؤال‌ها (برای مثال در متون ارائه شده در بخش ریدینگ و در فایل‌های شنیداری بخش لیسنینگ) وجود دارد.

بخش های لیسنینگ، ریدینگ، و رایتینگ هر سه باید در یک روز داده شوند. اگر چه، به طور معمول بخش اسپیکینگ در روز دیگری قبل یا بعد از سه بخش دیگر انجام می شود.

خیر، سه بخش بدون وقفه و پشت هم باید انجام شود و از آنجا که در مجموع این سه بخش، ۲ ساعت و ۴۰ دقیقه طول می کشد، مطمان شوید که قبل از آزمون کاملا به نیازهای جسمانی خود (غذا، آب و …) رسیدگی کرده اید.

سوالات متداول و نکات کلیدی بخش لیسنینگ آزمون آیلتس

خیر، بخش لیسنینگ و اسپیکینگ این دو ماجول یکسان است. اما در سنجش مهارت‌های ریدینگ و رایتینگ بین این دو ماجول تفاوت وجود دارد. برای اطلاعات بیشتر به مقاله‌ی معرفی آیلتس مراجعه نمایید.

بخش لیسنینگ از ۴ سکشن تشکیل شده و هر سکشن ده سؤال دارد؛ بنابراین در مجموع ۴۰ سؤال در این بخش وجود دارد. سکشن های اول و دوم در رابطه با موضوعات اجتماعی و بخش های ۳ و ۴ د ر رابطه با موضوعات آکادمیک است. شنیدن فایل ها و پاسخ دادن به سؤالات ۳۰ دقیقه سول می کشد و بعد از آن ده دقیقه زمان به شما داده می شود تا پاسخ ها را در پاسخنامه وارد کنید. بنابراین، بخش لیسنینگ جمعا ۴۰ دقیقه طول می کشد.

خیر. بنابراین هیچ سؤالی را بی پاسخ نگذارید. حتی اگر جواب را نمی دانید یا مطمأن نیستید، حدس بزنید و پاسخ را بنویسید.

قبل از شروع هر قسمت، شما توصیف کوتاهی از شرایط و محیط فایل شنیداری که قرار است چند ثانیه‌ی بعد پخش شود، می‌شنوید. سعی کنید به این بخش دقت کافی را داشته باشید چرا که به شما اطلاعاتی مانند این که چه فرد یا افرادی قرار است صحبت کنند، سخنرانی یا مکالمه در کجا و کی اتفاق می‌افتد و موضوع کلی صحبت/مکالمه را می‌دهد. توجه نمایید که این توضیحات در صفحه‌ی سؤال مقابل شما نوشته نشده است.

بله، شما چند ثانیه‌ای فرصت دارید که قبل از شنیدن فایل‌های ضبط شده، سؤالات را سریع بخوانید و با این کار بتوانید در ذهن بسپارید که به کدام بخش‌ها باید بیشتر دقت نمایید یا این که به دنبال پاسخ چه باشید. سعی کنید از این زمان خیلی مفید و عاقلانه استفاده بکنید: سؤالات را بخوانید، زیر کلمات کلیدی خط بکشید و به مترادف های کلمات کلیدی یا پارافریز آن ها که ممکن است بشنوید فکر کنید. در فایل شنیداری به شما گفته می شود که به چند سؤال (سؤال چند تا چند) باید توجه کنید یا بخوانید.

بله چون تنها پاسخنامه تصحیح می شود. به عبارت دیگر، حتی توصیه نیز می شود (به خصوص برای پاسخ دادن به سؤالات چهار گزینه ای)، موقع شنیدن نوت بردارید.

تنها و تنها یکبار فایل‌های صوتی پخش می‌شود؛ بنابراین، لازم است داوطلبان دقت کافی و تمرکز لازم را داشته باشند. چرا که بعد از پخش فایل ضبط شده باید به سؤالات آن بخش پاسخ دهند. 

بله دقیقا و این در مورد همه‌ی بخش‌های لیسنینگ درست است. برای مثال، پاسخ سؤال دوم قبل از سؤال سوم در فایل صوتی ارائه شده است.

بله، مکث کوتاهی بین پخش هر چهار بخش لیسنینگ وجود دارد. اگر چه مکث طولانی تری که در واقع بریک محسوب می‌شود در بخش‌های اول، دوم و سوم وجود دارد تا داوطلبان فرصت داشته باشند که قبل از پخش فایل ضبط شده به سؤالات نگاهی داشته باشند.

از تمام لهجه‌های افراد نیتیو انگلیسی در این فایل‌ها استفاده می‌شود شامل امریکن، استرالیایی، نیوزیلندی و بریتیش.

بله، داوطلبان لازم است که صورت سؤال را به دقت مطالعه کرده و در صورتی که محدودیتی یا مرزی برای  پاسخگویی به سؤالات بیان شده، دقیقا آن را رعایت کنند. در غیر اینصورت، نمره آن سؤال را از دست خواهند داد. 

بله دقیقا. در غیر اینصورت، نمره به سؤال مربوطه داده نخواهند شد. البته در مورد کلماتی که اسپل متفاوتی در امریکن و بریتش دارند، هر دو پذیرفته هستند اما داوطلبان باید این نکته را در نظر داشته باشند که در همه ی بخش هایی که باید مطلبی را در پاسخ به سؤال بنویسند، باید یکی از این دو فرم نوشتن کلمات یعنی امریکن یا بریتیش را انتخاب و در استفاده از آن consistency را رعایت کنند. به عبارت دیگر، نباید دائم شیفت بین این دو صورت بگیرد. هم‌چنین، در صورتی که نام فرد، مکان، سازمان و … در فایل شنیداری گفته شود، اسپل آن را در اختیار داوطلب قرار می‌دهند. 

سوالات متداول و نکات کلیدی بخش ریدینگ آزمون آیلتس

پاسخ سؤالات بخش ریدینگ را باید در نهایت در پاسخنامه بنویسید. کل زمان اختصاص یافته برای پاسخ به ۴۰ سؤال بخش ریدینگ، ۶۰ دقیقه است و لازم است توجه شود که برعکس بخش لیسنینگ، زمان جدایی برای نوشتن پاسخ‌ها در پاسخنامه وجود ندارد. بنابراین، زمان باید مدیریت شود. داوطلبان می‌توانند اول پاسخ‌ها را در صفحه‌ی سؤالات بنویسند و بعد به پاسخنامه انتقال دهند و یا این که از همان اول، پاسخ هر سؤال را در پاسخنامه بنویسند؛ اما توجه کنید که به پاسخ‌هایی که در صفحه سؤالات نوشته شده، نمره‌ای داده نمی‌شود.

بله، هر گونه محدودیتی که دستورالعمل سؤال قرار داده است باید رعایت شود؛ در غیر اینصورت، نمره به آن سؤال داده نمی شود. این تصور غلط متأسفانه به خصوص بین دانشجویان ما وجود دارد که زیاد نوشتن خوب و باعث نمره گرفتن می‌شود. بنابراین دقت شود که هر گونه نکته و قانونی که پیرامون نوشتن پاسخ‌ها گذاشته شده است، رعایت شود.

بله دقیقا. باید دقت شود تا پاسخ‌ها به لحاظ املایی صحیح نوشته شوند و به لحاظ گرامری به طور صحیح جمله را کامل کنند. در غیر این صورت، پاسخ نادرست تلقی شده و نمره ای به داوطلب داده نمی شود. لازم به توضیح است که تمام کلمات مورد نیاز برای پاسخگویی در متن ذکر شده است؛ بنابراین، تنها نکته این است که موقع نوشتن پاسخ‌ها دقت کافی به عمل بیاید. استرس، کمبود زمان و عجله کردن ممکن است دلیل عدم دقت به اسپل و گرامر کلمات و عبارات مورد استفاده باشد.

خیر. بنابراین، هیچ سؤالی را بی پاسخ نگذارید.

از آنجا که در کل ۶۰ دقیقه زمان برای این بخش وجود دارد و باید ۴۰ سؤال پاسخ داده شود، برای هر متن باید حدود ۲۰ دقیقه زمان گذاشته شود البته به همراه پاسخگویی به سؤالات و نوشتن آن‌ها در پاسخنامه. سعی کنید زمان خود را با نگرانی برای سؤالاتی که نمی‌توانید جواب بدهید، تلف نکنید و با تمرکز، دقت و سرعت عمل پیش بروید.

سه بخش در این قسمت وجود دارد: بخش اول ۱۴ سؤال دارد. بخش دوم و سوم هر کدام ۱۳ سؤال دارند. هر سؤال یک نمره دارد و تمام سؤالات نیز باید پاسخ داده شود. از آنجا که هر بخش به نسبت بخش قبلی سخت‌تر و به طبع سؤالات سخت‌تری نیز دارد، سعی کنید زمان خود را طوری تنظیم کنید برای بخش سوم بتوانید وقت بیش‌تری داشته باشید. 

نه لزوما. این کاملا بستگی به نوع سؤال دارد. جهت مطالعه بیشتر به مقاله ساختار ریدینگ آیلتس مراجعه کنید.

سوالات متداول و نکات کلیدی بخش رایتینگ آزمون آیلتس

پاسخ‌ها باید در پاسخنامه نوشته شود. دقت نمایید که به مطالبی که در صفحه‌ی سؤالات به عنوان یادداشت جهت آمادگی قبل از نوشتن رایتینگ نوشته شود ، نمره‌ای داده نمی‌شود.

فرقی نمی‌کند کدام را استفاده می‌کنید اما باید واضح و خوانا بنویسید. در صورتی که کلمه یا کلماتی را ‌بخواهید تغییر دهید، باید پاک کنید و یا خط بزنید؛ در هر صورت، مطمأن شوید که متن شما به راحتی قابل خواندن است. اما دقت کنید که برای دو بخش لیسنینگ و ریدینگ پاسخ ها حتما باید با استفاده از مداد وارد پاسخنامه شود.

در صورتی که کل رایتینگ را هم با حروف بزرگ بنویسید، نمره‌ای از این بابت از شما کسر نخواهد شد. اما به یاد داشته باشید که توجه به و رعایت علائم ویرایشی و نگارشی از اهمیت بسیاری برخوردار است؛ ابتدا/شروع و انتهای/پایان هر جمله باید به راحتی قابل تشخیص باشد. بنابراین بهتر است از حروف بزرگ تنها برای شروع جملات و اسم‌های خاص استفاده نمایید.

بله دقیقا. همان‌طور که قبلا گفته شد حداقل‌ها و مواردی که در سؤالات قید می‌شود را باید همیشه رعایت کرد؛ در عیر اینصورت، نمره‌ی کامل به آن بخش تعلق نمی‌گیرد.

خیر، لازم به توضیح است که شما برگه‌ی جدایی نیز برای نوت برداشتن دریافت نمی‌کنید بلکه در صورت تمایل می‌توانید از همان صفحه‌ی سؤال استفاده نمایید.

خیر. از آنجا که برای تسک دوم حداقل کلمات ۲۵۰ کلمه است، سهم دو برابری نیز در نمره‌ی کل رایتینگ دارد.

در کل شما ۶۰ دقیقه زمان دارید تا پاسخ خود را برای هر دو تسک رایتینگ در پاسخنامه بنویسید و این انتخاب شما است که زمان خود را چگونه به این دو بخش تخصیص دهید اما از آنجا که تسک دوم سنگین‌تر و سهم دو برابری نیز در نمره‌ی کل رایتینگ دارد، عاقلانه این است که تسک اول را در ۲۰ دقیقه انجام و بقیه‌ی زمان (۴۰ دقیقه) را به پاسخگویی تسک دوم اختصاص دهید. توجه نمایید که شما بعد از انجام هر تسک نیز به چند دقیقه زمان برای چک کردن و اصلاح کردن رایتینگ خود نیاز دارید.

در تسک اول رایتینگ آیلتس آکادمیک، به داوطلبان تصویر، نمودار، جدول، یا گراف و … داده شده و از آن‌ها خواسته می‌شود تا آن را توصیف کنند. این توصیف  نیز باید به صورت منظم, ارگانایز شده‌ و منسجم ارائه شود، بنابراین پاسخ به سؤال بالا “بله” است. بهتر است که هر دو پاراگراف را داشته باشیم. اگرچه مقدمه می‌تواند بسیار کوتاه باشد و در پاراگراف آخر نیز می‌توان به خلاصه  مشاهدات و یافته‌های تصویر پرداخت (overview).

سنجش جداگانه‌ای برای این دو پاراگراف وجود ندارد اما ممکن است در بخش انسجام (coherence) که مربوط به سیر منطقی و منسجم ارائه‌ی مطالب است، نمره کسر شود. 

سوالات متداول و نکات کلیدی بخش اسپیکینگ آزمون آیلتس

این بخش بین ۱۱ تا ۱۴ دقیقه طول می کشد و از سه بخش تشکیل شده است؛ پارت اول یا همان مصاحبه که درآن ممتحن به طور معمول ۱۲ سؤال پاسخ کوتاه در مورد داوطلب، زندگی، علایق، گذشته و آینده  می پرسد و معمولا بین ۴ تا ۵ دقیقه طول می کشد. بخش دوم talk هست که به شما موضوعی که روی یک کارت نوشته شده است داده می شود تا بعد از یک دقیقه زمان آمادگی به مدت یک تا دو دقیقه در مورد آن صحبت کنید. این بخش جمعا بین ۳ تا ۴ دقیقه طول می کشد. و در نهایت پارت سوم که discussion است و ممتحن به طور معمول از شما ۵ سؤال می پرسد و به نوعی مربوط به موضوع پارت دوم هست. این بخش نیز در مجموع بین ۴ تا ۵ دقیقه طول می کشد.توصیه می شود پاسخ های بخش سوم مفصل تر، طولانی تر و همراه با جزییات باشد.

به غیر از مدارک شناسایی به چیز دیگری احتیاج نیست. هر آن‌چه که لازم باشد را مصاحبه کننده در اختیار داوطلب قرار می‌دهد.

بدین دلیل که ممکن است ممتحن در امتیاز دهی بخشی از مصاحبه شک داشته باشد؛ در این صورت، به فایل ضبط شده رجوع و مورد بررسی قرار می گیرد.

نه چرا که ممتحن معمولا این مهارت را دارد که خیلی زود تشخیص دهد که آیا داوطلب جملاتی را از قبل حفظ کرده است یا نه و در صورت تشخیص ممکن است سؤال خود را تغییر دهد. توصیه می‌شود که اول دقیقا متوجه سؤال مصاحبه‌کننده بشوید و سپس پاسخ دهید نه این که بلافاصله بعد از شنیدن کلماتی آشنا شروع به گفتن جملات حفظ کرده‌ی خود شوید چون در این صورت ممکن است به سؤالی که مطرح شده پاسخ ندهید.

نگران نباشید چرا که موضوعات مطرح شده، موضوعاتی عمومی هستند که معمولا افراد تجارب فردی و یا نظر و ایده‌ی شخصی در رابطه با آن دارند. داوطلبان نیاز به دانش خاصی در هیچ زمینه‌ای ندارند. البته تمرین اسپیکینگ در رابطه با موضوعات متفاوت اجتماعی-فردی بسیار به آمادگی برای این پارت کمک می‌کند.

توصیه می‌شود که از این زمان برای نوت برداشتن و نظم ذهنی قبل از صحبت استفاده کنید. اما در صورتی که احساس کردید آمادگی خوبی دارید، می‌توانید قبل از اتمام یک دقیقه نیز شروع کنید.

خیر، نوت برداشتن تنها یک گزینه است. بعضی از داوطلبان ترجیح می‌دهند که به موضوع داده شده تنها فکر کنند و برخی نیز از این زمان هم برای فکر و هم برای نوت برداشتن استفاده می‌کنند و بر این باورند که نوت به آن‌ها کمک می‌کند.

شما باید بین ۱ تا ۲ دقیقه در مورد موضوع مربوطه صحبت کنید. سعی کنید بین یک و نیم تا ۲ دقیقه صحبت کنبد تا نگرش مثبتی به ممتحن در مورد سطح، روانی و سلیسی خود در گفتار انگلیسی خود بدهید.

از آنجا که ممتحن زمان را به طور دقیق کنترل میکند، شما را متوقف کرده و به سراغ بخش سوم می رود.

اگر در پارت اول و سوم اسپیکینگ سؤالی را متوجه نشدید، به ممتحن بگویید و او سؤال خود را تکرار خواهد کرد. در پارت دوم نیز با توجه به این که موضوعی را که قرار است در موردش صحبت کنید بر روی کاغذی نوشته شده است، به نکات نوشته شده دقت نمایید.

خیر. اما سعی کنید بیشتر از دو یا سه بار این درخواست را از ممتحن نکنید.

داشتن لهجه تا آنجا که به فهم ممتحن از گفته ی شما خللی وارد نکند، اشکالی ندارد و نمره ای از این بابت از شما کسر نخواهد شد.

اولین مورد محدودیت زمانی است. با توجه به این که تعداد افراد زیادی برای بخش اسپیکینگ در نوبت هستند، ممتحنین بسیار در رابطه با نگه داشتن زمان دقیق هستند. دومین مورد می تواند این باشد که ممتحن از سطح زبان و گفتار انگلیسی شما راضی بوده و قصد دارد به بخش یا سؤال بعدی بپردازد تا بخش دیگری از گفتار زبانی شما را می سنجد. سومین دلیل هم می تواند این باشد که پاسخ شما ربطی به سؤال پرسیده شده ندارد و ممتحن قصد دارد سؤال دیگری بپرسد.

خیر، ممتحن اجازه ندارد که هیچ‌گونه بازخوردی به شما بدهد و شما هم نباید این را از ممتحن بخواهید.

Subscribe
مشترک شدن برای دریافت
guest
۰ نظرات
Inline Feedbacks
View all comments
5/5 - (1 امتیاز)
0 0 votes
امتیازدهی به مقاله
0
Would love your thoughts, please comment.x